Psiko-kibernetika

Shkarkoje publikimin e plotë këtu:

Psiko-kibernetika

Ja një ilustrim se si funksionon imazhi i vetes.

Imazhi i Vetes

Paramendo se jemi duke jetuar brenda dy kutive. Vija më e largët, e plotë, i paraqet kufijtë realë apo realistikë. Vija e ndërprerë, në vizatimin e parë, duke e kufizuar Veten shtrëngueshëm, i paraqet kufijtë e vetë-imponuar. Zona ndërmjet të dyjave është zona apo rangu yt i potencialit të nën-shfrytëzuar. Ndërsa i zbulon mjetet e forcimit dhe çlirimit të imazhit tënd të vetes, ti e lëviz vijën e ndërprerë më afër vijës së plotë, duke lejuar përdorje më të madhe të potencialit tënd të vërtetë.

Idetë kryesore:

  • Premtimi i Psiko-Kibernetikës është arritja e qëllimeve e bërë më shpejt, më lehtë, dhe më pak stresuese se ndonjëherë më herët… “Dikur vështirë, tash lehtë!”
  • Imazhi yt i Vetes i definon dhe i kufizon mundësitë e tua.
  • Ky program është për rivlerësimin, testimin, dhe shtyrjen e kufijve tu për ta çliruar Imazhin e Vetes.
  • Psiko-Kibernetika është “gjuha programuese” për komunikim efektiv me Imazhin tënd të Vetes.

Publikimi i plotë:

Psiko-kibernetika

Përmbajtja:

1. Imazhi i Vetes: çelësi yt për jetë më të mirë 4
2. Zbulimi i Mekanizmit Automatik të Suksesit brenda teje 5
– Çka është saktësisht Psiko-Kibernetika 5
3. Imagjinata: Çelësi ndezës për Mekanizmin tënd Automatik të Suksesit 7
– Ushtrimi i trajnimit mendor 8
4. Si ta dehipnotizosh veten nga besimet false 9
– Si të përdoret relaksimi për ta dehipnotizuar veten 10
5. Si të kesh sukses me fuqinë e të menduarit racional 11
– Injoroji dështimet e shkuara dhe çaj përpara 11
– Lista kontrolluese përmbledhëse e përdorimeve të të menduarit racional 14
6. Si të relaksohesh dhe ta lësh Mekanizmin tënd Automatik të Suksesit të punojë për ty 15
– Mos ji tepër i kujdesshëm 15
– Katër hapat apo nivelet e nxënies 16
– Pesë ilaçe për ta çliruar makinerinë tënde krijuese 16
– Suksesi pa stres 18
7. Mund ta kesh shprehinë e lumturisë 19
– Ushtrim 21
8. Përbërësit e personalitetit “Tip i suksesshëm” dhe si t’i fitosh ata 22
– Piktura e suksesit 22
9. Mekanizmi i dështimit: si ta bësh të punojë për ty në vend se kundër teje 25
– Kuptimi e sjell shërimin 26
– Lëshoja sytë negativeve, por fokusohu te pozitivet 30
10. Si të hiqen vragët emocionale apo si t’i japësh vetes lifting emocional të fytyrës 31
– Tri rregullat për imunizimin e vetes ndaj lëndimeve emocionale 32
– Si të hiqen vragët e vjetra emocionale 33
– Jepi vetes lifting emocional të fytyrës 34
11. Si ta çelësh personalitetin tënd të vërtetë 35
– Shfrenimi – Hap i gjatë në drejtimin e kundërt 36
– Ushtrime praktike për ta zvogëluar frenimin e tepërt 37
12. Qetësues që mund t’i bësh vetë, që sjellin paqe të mendjes 38
13. Si ta kthesh një krizë në shans të kreativitetit 40
– (1) Ushtro pa presion 40
– (2) Kriza sjell fuqi 40
– (3) “Çka mund të ndodhë në rastin më të keq?” 41
14. Si ta fitosh “atë Ndjenjë të Fitores” 42
– Shqetësimi pozitiv dhe konstruktiv 42
15. Më shumë vite jetë dhe më shumë jetë në vitet e tua 44
– Forca e jetës – sekreti i shërimit dhe sekreti i rinisë 44
– Fshehtësia e “Shëruesve të Shpejtë” 44
Online 46

Publikimi i plotë:

Psiko-kibernetika

Një mendim mbi “Psiko-kibernetika

  1. Pingback: Mos thuj që “di” | Frymëzime

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s