Stephen Covey: Zakoni i 8të

Depërtimi në nivelet më të larta të motivimit njerëzor kërkon model të ri mendor, grup të ri të shkathtësive – zakon të ri. Zakoni i 8të i Stephen Covey-t është hartë për të të ndihmuar ta gjesh përmbushjen dhe ngazëllimin tënd ditor.

Shkarkoje publikimin këtu:

Zakoni i 8të

Përmbajtja


Për librin – Zakoni i 8të 4
Për autorin – Stephen R. Covey 5
Libri në një figurë 6
1. Dhembja, problemi dhe zgjidhja 8
Përmbledhje për dhembjen, problemin dhe zgjidhjen 13
Dhembja 13
Problemi 13
Zgjidhja 14
2. Gjeje zërin tënd 15
Zbuloje zërin tënd – dhuratat e pahapura të lindjes 15
Tri dhuratat më të rëndësishme 15
Mund t’i zhvillosh katër inteligjencat duke supozuar 16
Shprehe zërin tënd – vizioni, disciplina, pasioni dhe ndërgjegja 16
3. Inspiroji të tjerët që ta gjejnë zërin e vet 18
Inspirimi i të tjerëve që ta gjejnë zërin e vet – sfida e udhëheqjes 18
Menaxhimi dhe udhëheqja (lidershipi) 18
Problemet kronike dhe akute 18
Përgjigjja e udhëheqjes (katër rolet e udhëheqjes) 19
4. Fokusi – modelimi dhe gjetja e rrugës 21
Zëri i ndikimit – ji përshtatës i drejtimit 21
Përshtatës i drejtimit 21
Shtatë nivelet e iniciativës apo të vetë-fuqizimit 21
Zëri i besueshmërisë – modelimi i karakterit dhe i kompetencës 22
Besueshmëria personale 22
Tri aspektet e kompetencës janë 23
Modelimi është të jetuarit e 7 Zakoneve të Njerëzve me Efektivitet të Lartë 23
Zëri dhe shpejtësia e besimit 23
Autoriteti moral dhe shpejtësia e besimit 24
Përzierja e zërave – kërkimi i alternativës së tretë 25
Grupi i shkathtësive për kërkimin e alternativës së tretë 25
Dy hapat për kërkimin e një alternative të tretë 25
Një zë – gjetja e rrugës për vizionin të përbashkët, për vlerat dhe për strategjinë 25
Katër realitetet 26
Veglat për gjetje të rrugës (për fokus) – deklarata e misionit dhe plani strategjik 26
5. Ekzekutimi – bashkërenditja dhe fuqizimi 27
Zëri dhe disciplina e ekzekutimit – bashkërenditja e qëllimeve dhe e sistemeve për rezultate 27
Zëri fuqizues – çlirimi i pasionit dhe i talentit 27
Vlerësimi i fuqizimit dhe i performansës: 28
6. Epoka e urtisë (mençurisë) 29
Zakoni i 8të dhe pika e ëmbël 29
Gjashtë shtytësit thelbësorë të ekzekutimit 29
Katër disciplinat e ekzekutimit 29
Fjalët e fundit 30
Publikime tjera 31

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s