Adele: Najkon si ty

Niva që je rahatu
Që e ke gjetë ni çikë dhe që tash je martu.
Niva se t’u kanë jetësu andrrat.
Poget ajo t’i dha gjanat që s’t’i dhashë.

 

 

Shoq i vjetër, pse po t’vjen marre?
S’t’shkon m’e nalë vetin apo m’u mshelë

E urrej m’u shfaqë e paftume si rr’feja n’qiell t’kthjelltë
Po s’mujta me nejtë anash, s’mujta m’i rezistu.
Pata shpresu se do ta shihje f’tyrën teme dhe do t’t’kujtohej
Se për mu s’ka mbaru.

S’ka dert, e gjej najkon si ty
T’i du veç ma t’mirat
Mos m’harro, t’përgj’rohna
Do ta kujtoj që thojshe,
“Ka’iherë zgat n’dashni po ka’iherë n’vend t’ksaj dhem’
 Ka’iherë zgat n’dashni po ka’iherë n’vend t’ksaj dhem’ “

P’e din qysh ec koha saora
Hiç ma larg se dje u knaqshim shumë
U lemë e u rritëm në ni mjegull vere
T’lidhun me befasitë e dit’ve tona t’lavdishme

E urrej m’u shfaqë e paftume si rr’feja n’qiell t’kthjelltë
Po s’mujta me nejtë anash, s’mujta m’i rezistu.
Pata shpresu se do ta shihje f’tyrën teme dhe do t’t’kujtohej
Se për mu s’ka mbaru.

S’ka dert, e gjej najkon si ty
T’i du veç ma t’mirat
Mos m’harro, t’përgj’rohna
Do ta kujtoj që thojshe,
“Ka’iherë zgat n’dashni po ka’iherë n’vend t’ksaj dhem”

Asgja s’krahasohët
As brengat as përkujdesjet
Keqardhjet e gabimet
Jon kujtime t’marume.
Kujt ia kish marrë menja sa helm-e-mjaltë kish me shiju kjo?

S’ka dert, e gjej najkon si ty
T’i du veç ma t’mirat
Mos m’harro, t’përgj’rohna
Do ta kujtoj që thojshe,
“Ka’iherë zgat n’dashni po ka’iherë n’vend t’ksaj dhem”

S’ka dert, e gjej najkon si ty
T’i du veç ma t’mirat
Mos m’harro, t’përgj’rohna
Do ta kujtoj që thojshe,
“Ka’iherë zgat n’dashni po ka’iherë n’vend t’ksaj dhem
 Ka’iherë zgat n’dashni po ka’iherë n’vend t’ksaj dhem”

 

Përktheu: Ridvan Bunjaku

9 gusht 2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s