Shtatë Zakonet e Njerëzve me Efektivitet të Lartë

Ky libër është pasqyrë e shkëlqyeshme e praktikave individuale dhe ndërpersonale që do ta bëjnë çdo individ dëgjues, nxënës, partner, dhe lider më efektiv. Ai i sugjeron disa korniza të shkëlqyeshme për ta avancuar performansën personale.

Shkarkoje këtu: 7_zakonet_permbledhja.pdf

Ky publikim është përmbledhje e librit “Seven habits of highly effective people” nga Stephen Covey. Përmbajtja:

  • NGA VARËSIA NË PAVARËSI
    • Zakoni 1: Ji Proaktiv (paraveprues) – vizioni personal
    • Zakoni 2: Fillo me fundin në mendje – lidershipi personal
    • Zakoni 3: Vendosi së pari gjërat e para – principet e menaxhimit personal
  • NGA PAVARËSIA NË NDËRVARËSI
    • Paradigmat e ndërvarësisë
    • Zakoni 4: Mendo fitoj-fiton
    • Zakoni 5: Së pari përpiqu të kuptosh, pastaj të të kuptojnë
    • Dëgjimi empatik
    • Diagnostifiko para se të japësh ilaç
    • Zakoni 6: Sinergjizo – principet e bashkëpunimit krijues
  • MPRIHE SHARRËN
    • Zakoni 7: Principet e vetë-përtrirjes së balansuar
    • Dimensioni fizik
    • Dimensioni shpirtëror
    • Dimensioni mendor
    • Dimensioni shoqëror/emocional

 

Shkarkoje këtu: 7_zakonet_permbledhja.pdf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s