Eckhart Tolle: Një tokë e re (A new earth)

Përkthyes: Ridvan Bunjaku

Botues: Pema, nëntor 2017

Kapitujt:

  1. Lulëzimi i vetëdijes njerëzore
  2. Egoja: gjendja aktuale e njerëzimit
  3. Thelbi i egos
  4. Luajtja e roleve: fytyrat e shumta të egos
  5. Trupi-i-dhembjes
  6. Shkëputja çliruese
  7. Gjetja se kush jeni vërtet
  8. Zbulimi i hapësirës së brendshme
  9. Destinimi (qëllimi) juaj i brendshëm
  10. Një tokë e re

 

Xixa nga Ridvan Bunjaku:

Eckhart Tolle e ka bâ për shpirtëroren ate që e ka bâ Ajnshtajni për Fizikën. Veprat e tij kanë m’e udhëzu njerëzimin për shumë kohë

Tolle shqip: Tash, se kur?

Eckhart Tolle është equalizer (barazues) i qenieve, duke e shpjeguar qartë se të gjitha janë të barabarta.

Gjanat (zotërimet) jon për m’u përdorë, m’u shprehë, m’u shpalosë… e jo m’u identifiku me to.

Jeta qenka thjesht lojë e formave! Loja prishet kur nisim të identifikohemi me një apo disa forma.

Të gjithëve na bashkon… dhe na ndan… egoja.

Burimi i formave është i paformë.

Në çdo moment je në një pikë të re në univers. Toka sillet rreth Di’llit. Di’lli rreth diçkaje tjetër… Megjithëse mun me t’u dokë rutinë, në fakt, çdo moment është i ri. Shijoje si të tillë!

23559742_10213226555406141_309620097769434507_n[1]

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s