Hixhra — terreni shkëmbor (kaptina 15)

Kaptinë Mekase që e merr titullin nga referimi i njerëzve të Hixhrës (vargjet 80-84). Këta janë shembull i shumë njerëzve që nuk iu besuan profetëve të vet dhe i refuzuan. Secili e ka kohën e vet për dënim kështu që Profeti duhet ta pranojë këtë me durim — e jo të mërzitet se çka thonë pabesimarët — dhe të vazhdojë të falet. Kaptina e përdor shembullin e natyrës dhe këmbënguljen e Iblisit për korruptimin e njerëzve për ta treguar, pastaj, mirësinë e Zotit dhe rrezikun të cilin e personifikon Djalli.

Shkarkoje-lexoje këtu: 15 – Hixhra.pdf

Shih edhe kaptinën 12, Jusufi:

https://botimetrb.wordpress.com/2015/07/15/jusufi/

kaptinën 13, Bubullima:

https://botimetrb.wordpress.com/2018/05/25/bubullima-er-rad-kaptina-13

dhe kaptinën 14, Ibrahimi:

https://botimetrb.wordpress.com/2018/06/01/ibrahimi-abraham-kaptina-14

Këto kaptina janë kompiluar nga përkthime të ndryshme të Kuranit, në formatin prozë, ngjashëm me përkthimin “The Qur’an, A new translation by M. A. S. Abdel Haleem, Oxford world’s classics…”

Advertisements

3 thoughts on “Hixhra — terreni shkëmbor (kaptina 15)

  1. Pingback: Ibrahimi (Abraham, Kaptina 14) | Edifikime...

  2. Pingback: Jusufi (kaptina 12) | Edifikime...

  3. Pingback: Bubullima (Er-Ra‘d, Kaptina 13) | Edifikime...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s