Bëhu Qielli

Ky kafaz ku je kurthuar

më gjatë se q’e kujton

mund t’duket kaq i fortë e i sigurt

sa as që ëndërron të ikësh më

si një zog që dikur i rrihte flatrat

po tash veç i lë të varen dobët anash.

 

Po shufrat e kafazit tënd nuk janë të ngurta.

Janë vegim i bërë nga frikat e meraket

të projektuara nga mendja jote e shqetësuar

të zmadhuara nga vëmendja që ti ua jep.

 

Veç për një çast lëre mendjen t’jetë e qetë

dhe shih si avullohen frikat

shih si tërhiqen meraket

si kthetrat e një kafshe të pakërcënuar më.

 

Shihi shufrat tek shkrihen

dhe lëre botën të të zhysë në vete.

 

Lëre hapësirën tënde të mendjes të shkrihet me hapësirën aty jashtë

deri kur të ketë vetëm hapësirë pa dallim —

zgjati krahët dhe bëhu qielli.

 

Steven Taylor

The calm center : reflections and meditations for spiritual awakening;

selected and introduction by Eckhart Tolle.

 

Përkthyer nga Ridvan Bunjaku

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s