Kur problemet duken sikur do të shfaqen

Kur problemet duken sikur do të shfaqen

mos u turr tepara t’i takosh

si të ishin miq që s’i ke parë moti

le të rrinë atje, le të presin.

 

Le të flenë deri kur është koha për takim

pastaj jepua vëmendjen përkatëse

zgjidhi sa më mirë që mundesh

pastaj vazhdo rrugës sate, duke i lënë aty

pa e kthyer kokën prapa kurrë.

 

Apo madje, kur vjen takimi,

mund ta gjesh veten duke pritur, e pritur, e pritur

deri kur ta kuptosh se je mashtruar

se kurrë s’kishte problem dhe s’ka asgjë këtu

pos një hijeje të gjatë e të hollë, të hedhur nga mendimet e tua.

 

 

Steven Taylor

The calm center : reflections and meditations for spiritual awakening;

selected and introduction by Eckhart Tolle.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s