Kurani i lexuar nga Garry Wills

Në këtë botim janë vargjet (ajetet) e Kuranit të cilat i ka cituar dhe analizuar Garry Wills në librin: “What the Qur’an Meant and Why It Matters”. Për më tepër mund ta shihni një paraqitje të autorit – “Garry Wills and the Q’uran”:

Vazhdoni leximin

Tao Te Çing sipas Wayne Dyer

“Tao Te Çing sipas Wayne Dyer” i përmban 81 poemat e Tao Te Çing (Tao Te Ching) nga libri “Change your thoughts, change your life: Living the wisdom of the Tao” dhe disa përzgjedhje të interpretimeve të Wayne Dyer. Po ashtu tek interpretimet janë vendosur edhe titujt e përkthimit të Thomas Cleary (“The essential tao”).

Shkarkoje këtu: Tao_Te_Ching_sipas_Wayne_Dyer (shkarko pdf)

Triplet i begatshëm shqiptaro-spanjoll

(Vështrim për romanin “Spanjës me dashuri” nga Elvi Sidheri)
Librin “Spanjës me dashuri” ma dhuroi Elvi në një takim miqësor kur ia dhurova “Siç mendon njeriu”, librin e parë që e kam përkthyer e që është botuar nga Pema. Nisa ta lexoj posa m’u dha rasti. Isha tu e lexu në ndërkohë edhe librin e Gandit “Jeta ime” (po nga Pema), por ky libër ishte roman tërheqës dhe e kreva më shpejt. Vazhdoni leximin

“Ëndrra e Anës”, romani terapeutik

(Vështrim për romanin e Teuta Haxhimusa-Çerkinit)

Teutën e kam njoftë si menaxhere të Burimeve Njerëzore në kompaninë ku punoj (Cacttus). Madhështia e shpirtit të saj të bjen në sy që në takimin e parë, e mandej zbulohet gjithnjë e më shumë në çdo ndërveprim që mund ta kesh me të.

Ajo ma pati dërgu një version të romanit në vigjilje të botimit, por kur e shfletova dhe e pashë se ishte për luftën, i thashë se s’mund ta lexoj. Kisha ende trauma dhe më nevojitej ende një distancë kohore. Në ndërkohë, miku tjetër, Aziz Mustafa ma pati dërgu librin e tij “Mos e harro Japoninë, Suzanë”, dhe aty u ballafaqova me situata shumë të vështira të krye-personazhit, dhe kështu natyrshëm e kalova atë frikë të përballjes. Tani ndihesha gati me lexu librin e Teutës, m’u përballë me traumat e të shkuarës së afërt, megjithëse kanë kalu mbi 20 vjet tanimë.

Vazhdoni leximin

Kokteji i etno-psikologjive të largëta

(Për romanin “Mos e harro Japoninë, Suzanë” të Aziz Mustafës)

Autori e nis rrëfimin me një dramë të rëndë që ia kërcënon jetën krye-personazhit. Leonardi shqiptar është mjek specialist që ka lidhje të ndikimit edhe deri në mjekësinë e përparuar turke por kjo natyrisht nuk është mbi caktimin e Zotit: nganjëherë njeriut i vjen sëmundje e pashërueshme, edhe kur ai është mjek – një mit i thyer në psikikën e lexuesit.

Vazhdoni leximin

Kryeçelësi i pasurive (Napoleon Hill)

“Ia jap dhe ia lë trashëgim popullit amerikan pjesën më të madhe të pasurisë sime gjigante, që përmbahet në filozofinë e arritjes individuale, përmes së cilës janë grumbulluar të gjitha pasuritë e mia.”

Kështu nisi amaneti dhe testamenti i njërit nga njerëzit më të pasur që e ka prodhuar ndonjëherë populli më i pasur në tokë, dhe tani ai shërben si fillimi i prologut të një storjeje që mund ta shenjojë fare mirë pikën kthyese më të rëndësishme në jetët e të gjithë atyre që e lexojnë. Kjo storje nisi së pari në vjeshtën e vonë të 1908-ës, kur Andrew Carnegie e thirri në ndihmë një njeri të cilit i besonte, dhe integritetin e gjykimin e të cilit e respektonte, dhe ia besoi atij atë që z. Carnegie thoshte se ishte “pjesa më e madhe” e pasurisë së tij gjigante, me ujdinë që trashëgimia do t’i prezantohej popullit amerikan. Vazhdoni leximin

Libra të botuar

Napoleon Hill: Kryeçelësi i pasurive (detalet)

Eckhart Tolle: Një tokë e re (detalet)

Napoleon Hill: Mendo dhe pasurohu (detalet)

Richard Carlson: Mund të jeni të lumtur pavarësisht çdo gjëje (detalet)

James Allen: Siç mendon njeriu (detalet)

Wallace Wattles: Shkenca e pasurimit (detalet)

Wallace Wattles: Shkenca e mirëqenies (detalet)

Florence Scovel Shinn: Loja e jetës dhe si ta luajmë atë

Vazhdoni leximin