Loja e kadalshme (David L. Weatherford: Slow Dance)

A i ke kqyrë najherë f’mijtë
qysh luhatën bashkë?

Apo me ni shiun
qysh përplasët n’tokë?

Apo me ndjekë najherë
fluturimin e çuditshëm t’ni flutre?

Apo me kqyrë dillin me ngulm
qysh shkrihët n’natë?

Ma mirë kadalohu.
Mos luj kaq shpejt.

Ka pak kohë.
Muzika nuk zgat shumë. Vazhdoni leximin

“Zgjoi” na zgjoi

(Vështrim për filmin “Zgjoi”)

Ky tregim flet përmes mungesave. Mungesa që janë pasojë e krimeve në Kosovë. Një burrë që s’i dihet fati – mungon në një familje. Kjo ka pasoja katastrofale. Duhet riorganizim i familjes nga themeli. Ky riorganizim duhet edhe në nivel të bindjeve e traditave. Fati në fatkeqësi.
Filmi ia ka dalë me prodhu tregim të thjeshtë, autentik, të kapshëm për çdo njeri në botë, dhe shumë interesant. Pronari i marketit nga Shqipëria tregon se dikush “i jashtëm” ndihmon për me lehtësu transformimin e brendshëm. Vazhdoni leximin